ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dagarna som varit… Och jag gjorde ett snyggt avsked!

/

Hej fina ni! Mer än en vecka sedan jag skrev sist. Pinsamt dåligt av mig, men jag har verkligen kämpat på den sista tiden. Dels med att hinna med allt och dessutom så fick jag hemskt tråkiga nyheter för inte så länge sedan. Det fick mig ur balans totalt, blev så ledsen och har sedan dess inte kunnat fokusera. Många jobbiga minnen bubblade upp och känslan var precis som sist, nästan som om det hände alldeles nyss. Och nu står vi här igen, i livets slutskede. JAG HATAR CANCER. Jag hatar det så fruktansvärt mycket. Mitt hat går inte att mäta och alla känslor kring den jävla sjukdomen får mig illamående. Jag orkar inte skriva mer om det nu, just i detta så försöker jag bara acceptera det jag inte kan förstå. Jag är sådan som person, en tänkare någon som måste få låta saker och ting få landa innan jag orkar andas igen. Skriver kanske om det senare, men just nu låter jag det ligga i mina egna tankar.

I veckan som varit har jag förevigat magen. Varje gång jag känner bebis så fylls jag av kärlek.

EmmyLou bjöd familjen på glass i trädgården. Godaste glassen hittills! Det är något speciellt med första glassen ute 🤎

Jag har begravt mig i roliga jobb och kampanjer. Älskar att vara kreativ och jag älskar att få visa er sådant som jag gillar. Och vice versa, för jag älskar ju när ni ger mig tips också!

Tuvis, EmmyLou och jag gav oss ut bland vitsipporna. Vi firade valborg. Det var bara vi i familjen, vi tittade inte på någon brasa. Men det blev alldeles perfekt ändå, vi spelade kort och skrattade. Precis vad jag behövde.

Jag vet att jag har några som följer mig som delar samma intresse för fotografering som jag. Många gånger får jag frågan om vad jag fotar med och hur jag redigerar. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till fotografering. Det är helt upp till betraktarens ögon. Vi fastnar för olika slags färger och stilar och det är ju faktiskt det som är det fina i det hela, att man får gilla precis vad man vill.

Men jag tänkte ändå att jag skulle dela med mig av ett tips till er som ni förhoppningsvis kommer att gilla. Oftast så redigerar jag i Adobe Camera Raw, tycker det är smidigt med tonjusgteringarna där. Sen öppnar jag upp bilden i Photoshop där jag kan göra de större förändringarna. Man jobbar med lager, och bygger sin bild med lager på lager kan man säga. Och det finns inga gränser för vad man kan göra, spännande att gå utanför gränserna och lägga till effekter som man annars aldrig skulle kunna fånga på bild. Personligen så gillar jag ändå när det är naturligt, om man kan redigera sina bilder så det inte syns att man har redigerat då har man helt och hållet lyckats enligt min mening. Men, smaken är som baken och återigen det finns inga rätt eller fel.

Vill man inte vara så ”nördig” som jag är så vill jag tipsa er om LR – lightroom appen. Man kan vara ”nördig” där med men man kan inte göra allt men mycket. Och ibland när jag inte har tid eller känner för att jobba med en bild så mycket så använder jag ofta LR. Appen syns till höger i bilden nedan.

Ni kanske har märkt att jag gillar att färgkoordinera alla min foton på instagram? Då kommer nästa tips (om du har iphone), zooma ut och svep mellan dina sidor/appar på mobiltelefonen.

Öppna upp tex Instagram och bläddra mellan dina bilder tills du hittar en bild som passar ihop med färgerna och det flöde du lagt upp. Om man gör på det här sättet så ser man direkt om bilden passar eller inte.

Annars är bilder direkt fångat i nuet också väldigt charmigt. Det är ju precis vad man gillar att dela med sig av. Och ibland så delar även jag mobilbilder, men oftast delar jag nuet i storys. Bra kombination för mig ☺️

Tog mig mod att beställa lite kläder från SHEIN, hahaha det kan gå hur som helst. Den här gången gick det bra, eller om jag bara hade tur. Alla kläder ser så fina ut på bild, men tidigare när jag beställt därifrån så har inget passat 🙈

Men den här mammaklänningen i boho-stil satt som en smäck 🤎

Till höger här nedan ser ni bilden från hemsidan. Tyckte färgen i verklighet var mycket finare, inte lika gul som på bilden.

Tips till alla som letar fin klänning ☀️

Jag har också hunnit med att jobba min sista dag på Erikshjälpen, lite vemodigt såklart. Det har varit så roligt att hjälpa dem med social media och ta alla bilder. Jag kommer kanske gästspela lite grann då och då när de behöver mig.

Gjorde ett snyggt avsked på trappan 😂👋🏼

Fick en fin avskedsblomma och en fin kruka, såklart secondhand 🤩

Vi har grejat med poolen på baksidan i helgen som varit. Äntligen är tiden här för bad och mera bad. Om vädret tillåter så kanske jag ska plantera lite blommor på pooldäcket i krukorna till helgen som kommer. Hade tänkt att åka ut på en liten fönstershopping runda idag för att få lite inspiration, men jag har haft teamsmöten och ”pollensjuka” barn hemma så det fick vänta lite.

Känner ni också av pollen?

Det var lite från dagarna som varit, nu ska jag åka och hämta hem tvillingarna från skolan. Sen ska vi sätta oss och göra läxor. Vi har haft så mycket tjafs om dessa läxor senaste tiden. Och nu har jag blivit världens sämsta mamma (enligt Charlie) som satt en ny regel – först läxor sen fotboll. Skolan måste alltid gå först och när den blir påverkad så måste jag vara hård.

Ta hand om er 🤎

Kram / Madeleine

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00