Inlägget innehåller annonslänkar

Min mammamage! Hur kommer den må sedan?

Mammamagen, har tänkt mycket på hur min mage kommer att må efter den här graviditeten. Ja inte så mycket på utseendet direkt, för det struntar jag i just nu. Sen ska jag väl villigt erkänna att det inte alls är roligt att ha en bulle på magen fast man inte är gravid. Den är ju dessutom i vägen och det kan vara svårt att hitta byxor som sitter bra och är bekväma. Jag pratar om mina delade magmuskler, hur mycket jag än tränar så är det svårt att få bukt med den där delningen. Jag har trots 11 barn kunnat träna upp magen ganska bra men efter Livia så var det tuffare. Då krånglade även magen av andra anledningar som gjorde att magen blev uppsvälld. Gluten, endometrios och mensvärk, magen blev som en ballong. Men det är något helt annat, och jag har blivit duktig på att lära mig vad som funkar för min mage och inte. Musklerna däremot är det svårare med, och min ländrygg blir påverkad av det också. Det som har hjälpt mig mycket innan är att vara noga med knipövningar, och försiktigt träna de inre musklerna.

Jag hoppas så mycket att kroppen är stark och att bålen kan återhämta sig igen. När jag fick mitt första barn för nästan 25 år sedan så köpte min mamma ett par höga trosor till mig med som hade ett extra stöd för magen. Lite som en korsett, ja fast ändå inte. Hon sa att det var bra för magen och hade hjälpt henne efter att hon fått barn. Och vet ni, det funkar! Efter det så har jag alltid varit noga med att ha stöd för magen de första 6-8 veckorna efter förlossning. Men efter de senaste förlossningarna har det varit besvärligt för att magen gjort så ont efteråt. Det beror på att livmodern har det tufft att dra ihop sig efter så många graviditeter.

Eftervärkarna är brutala! Ska jag vara helt ärlig så känns det som att man ska föda ett barn till. För varje barn så blir eftervärkarna värre och värre. Gör ondare och ondare. Jag får mediciner direkt när bebisen är ute för att livmodern ska dra ihop sig och för att jag inte ska blöda så mycket då risken för blödning är väldigt stor efter så många barn. Den medicinen gör också att eftervärkarna blir värre.

I slutändan så är det värt det. Jag tar smärtan och har hög smärttröskel. Jag får starka värktabletter de första dygnen och det gör att jag klarar det 🤎

Men till saken nu, jag tänker att jag kanske kan köpa ett par höga tights/träningsbyxor med hög midja som kan ge lite stöd för magen. För jag vill verkligen ha bålstöd i början, det hjälper min mage att dra ihop sig bättre. Och det är tips till er andra gravida också, har hjälpt mig mycket.

Jag har tittat på olika alternativ, klicka >> HÄR! << Vad tror ni om dem? Någon av er som har erfarenhet av ifall de ”håller in” magen lite? Ger stöd för bålen?

Har ni annars några tips så får ni gärna skriva till mig genom att lämna en kommentar. Eller skicka DM till mig på instagram. Vill verkligen köpa med något som jag kan ta på mig efter förlossningen. Så dumt av mig att inte kollat upp det här tidigare, orutinerad som jag är 😂😉

Jag har i alla fall skaffat ett babyskydd nu hahaha! För det hade den här morsan inte gjort heller. Jag har hela tiden sagt att det är lugnt vi hinner. Men nu kan ju bebisen komma vilken dag som helst så det var  väl på tiden. Hoppas babyskyddet kommer nu i veckan. Jag känner ingen panik, men min kära make blir lite stressad på mig.

Idag har vi haft lite sämre väder under eftermiddagen och kvällen. Det blev lite lek i stadsparken. Engla-Freja tog lite bilder på sin lillasyster in action. Och alla de finaste minerna kom fram.

Busiga barn!

Lilla hjärta 🤎

Vi har en fin stadspark i Motala, men den saknar sin fontän tycker jag. Så synd att man inte ville lägga pengar på att ha den kvar. Min stad är obeskrivligt vacker, med så många fina ställen. En sommarstad. Man skulle absolut bejaka det vackra i kommunen mera. Nu lägger man ofta allt krut på att göra fint till Vätternrundan sen känns det som man glömmer invånarna som bor i staden. Vi vill ju ha det fint längre än just den cykelveckan. Även om man givetsvis ska polera diamanten lite extra under sådana arrangemang. Men ni förstår säkert hur jag menar. Ge oss som bor här lite mera glädje.

Blommorna är tjusiga, men Motalacykeln börjar se lite vissen ut 😅 Finns så många roliga kampanjer man skulle kunna dra igång, både för oss lokalt men även för turister.

Har ni någon favoritstad? Sommarstad?

Kram / Madeleine

13
102

Typiskt eller lägligt? Jag vet inte? Men det blev gulligt…

Har haft några dagar som varit lite uppochner. Lite förvärkar, ont i kroppen och trött. De här sista veckorna kan kännas såååå långa.

Men just idag känner jag mig pigg, eller åtminstone piggare. Kors i taket 😂 Man blir ju överraskad av dessa bra dagar när de flesta andra dagarna känns lite tunga. Nej allt är inte alltid vad social media visar, glammigt gravidglow hela tiden. Men visst kanske det känns bättre att visa upp det fina snarare än det tuffa. Jag tror absolut vi behöver påminna alla om att det finns en baksida, och att alla har dåliga dagarna. Men samtidigt så tror jag också de flesta av oss vet det! Och förstår det! Nog om det.

Igår skulle min pappa fyllt år 🤎 Min älskade rara lilla pappa. Som jag hade velat att han skulle få träffat alla sina barnbarn. Han som älskade barn och mest av allt önskade sig en stor familj. Han fick en stor familj, med fem egna barn. Fyra söner och så jag en sladdis som blev ensam tjej i familjen. Det skiljer nästan tjugo år på mig och min äldsta bror. Mina bröder har också barn, och en av de har också i sin tur fått barn. Så farsgubben hade minsann haft många barnbarn och till och med barnbarns barn.

Jag tror han ser ner på oss och ler. Och jag tror han är stolt över varenda en utav oss.

Livia och jag plockade en trädgårdsbukett och åkt upp till kyrkogården. Hon frågade flera gånger vart vi skulle åka. Tidigare har hon varit så liten så frågorna har inte kommit på samma sätt. Men bubblade hon av frågor.

Vart ska vi åka? Varför? Vad är kyrkogård? Är dom döda? Varför? 

Livia är alldeles för liten för att förstå, kunna ta in vad döden är.

Man får tänka sig för vad man säger och varför. De äldre syskonen pratar också och småsyskon som ni kanske vet är specialister på att vässa öronen.

Jag berättade att min pappa låg begraven på kyrkogården och försökte på ett så okomplicerat sätt som möjligt berätta att alla människor som går bort blir begravda. Precis som våran hund Devil som Livia ibland pratar om. Han har också gått bort. Och det vet hon, dör man så kan man inte komma tillbaka för det gjorde inte Devil. Svårt att veta vad som exakt är rätt kring dessa stora frågor. Sen beror det väl på hur ens barn är, hur gamla och varför frågorna kommer.

Men något som jag fick lära mig av diakonen på sjukhuset när min pappa gått bort var att man inte skulle vara rädd för att prata om livet och döden. Att man ska avdramatisera det hela.

Hon blev lite fundersam först och tyckte inte alls att det var så bra om  man dog. Sen tyckte hon att det kändes lite läskigt tror jag. Men väl på plats så tyckte hon kyrkogården var fin och bäst av allt kan ni gissa vad det var? Att de döda hade vattenkrig 🤎

Din pappa är busig som skvätter vatten på oss! Ja det är han, en riktig busig gubbe 😍 Det kom så spontant och det blev så gulligt.

Vattenspridarna vattnade för fullt när vi kom upp, typiskt eller lägligt? Jag vet inte? Men frågar man Livia så var hon väldigt nöjd med besöket på kyrkogården.

Somrigt och fint på graven 🌸

Kram / Madeleine

4
96

Inlägget innehåller annonslänkar

Det här klippet måste ni se! Och lata föräldrar…

Jag lade precis ut en så himla fint klipp, klicka>> HÄR! << 🤎 Älskar ni kombinationen precis lika mycket som mig? Det har blivit ett av mina största intressen ☺️ Hoppas ni med vill dela med er av era intressen.

Tänkte jag skulle visa Karl Gösta ? Ilmruds tjusigaste kläder! Vi har ju inte bestämt något namn ännu men jag har alltid sagt att om jag få en pojke till någon gång så ska han heta Gösta i mellannamn, och Karl eftersom de andra grabbarna heter det efter sin farfar. Jag har ett tilltalsnamn som jag gillar, men Micke känner sådär för det namnet. Och de andra i familjen tycker andra namn. Vi har många förslag, så vi kanske får lugna oss tills han kommer ut så kanske vi ser vem han är 😍 Lilla hjärtat!

Men kläderna, är de inte de sötaste du någonsin skådat? Köpte dom för länge länge sedan och har gömt dom här hemma så barnen inte skulle kunna lista ut om de skulle få en lillebror eller lillasyster. I och för sig så köpte jag ju även söta flickkläder så det ena hade ju inte behövt utesluta det andra 😄 Men klänningen och koftan var faktiskt till min vännina Angelicas nyfödda lilla dotter Line. Gulligt att de kan matcha varandra.

Älskar att ta sådana här bilder. Man dör ju sötdöden lite grann 🤎

Precis när Line föddes så tog jag med mig kläderna, snöre, klädnypor och åkte hem till Angelica för att överraska med nya outfiten. Jag var ju såklart tvungen att föreviga det hela, och det visste jag att Angelica också skulle vilja göra 😄 Barnen var sååå nyfikna när vi smög omkring med vad vi gjorde.

Angelicas ena dotter sa bestämt att hon visst bodde i huset och att hon absolut ville vara i sin trädgård just precis när vi skulle greja med något hemligt 😂 De skulle bara veta vad vi tog kort på.

Det blev så fint och snart hoppas jag att vi kan ta kort på våra bebisar ihop.

Idag har det varit en lat söndag. Jag har försökt vila så mycket jag bara kan. Och Micke sovit i solstolen i trädgården. Världens tråkigaste föräldrar, men så får det ju lov att vara ibland.

Micke har ont i sin rygg från och till, ibland blir det värre och då blir han begränsad. Och på dåligt humör. Och jag förstår det för det är ju hemskt jobbigt att ha så ont. Just nu har han ont.

Han vet inte om det är ischias eller nått annat? Kanske diskbråck? Han har varit hos kiropraktorn tidigare en gång när det blev så illa att han hade svårt att gå. Han måste ju söka för det här så han vet varför han får så ont mellan varven.

Men envis som han är så har han ju inte gjort det. Och då har jag ändå påmint honom om hur ont han får ibland och hur allvarligt det faktiskt kan bli. Symtomen är ischias-liknande så det kanske är det? Men ändå så är det ju bra att veta och kanske få lite mera tips på hur man kan underlätta. Vi har läst mycket på nätet om olika övningar, och min mamma har både diskbråck och ischias så vi har fått lite tips av henne med. Men ändå, man ska aldrig gissa sig fram, bättre att säkert få veta.

Jag har nätshoppat lite idag. Unnat mig lyx i form av världens bästa dagcreme. En kvinnas bästa vän, jag älskar att smörja in ansiktet med bra produkter. Det ska kännas lätt, mjukt och fräscht. Älskar också känslan av återfuktande krämer där man ser skillnaden direkt. Utan att det för den sakens skull gör att man känner sig ”smutsig”. Det kanske var lite konstigt förklarat 😂 Men ni förstår hur jag menar, när man använder produkter som gör att det både syns och känns att man har världens lager med krämer och smink i ansiktet.

det gillar jag inte. Jag gillar när det både känns och ser naturligt ut.

Har tipsat er förut om den här produkten och jag gör det igen! den har vunnit flera priser vilket man förstår när man väl provat den 👏🏼 Billig är den också. Och vegan. Ni måste prova den 🤎

Klicka >> HÄR! <<för att komma till min bästa dagkräm!

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Kram / Madeleine

1
90