ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Min mammamage! Hur kommer den må sedan?

/

Mammamagen, har tänkt mycket på hur min mage kommer att må efter den här graviditeten. Ja inte så mycket på utseendet direkt, för det struntar jag i just nu. Sen ska jag väl villigt erkänna att det inte alls är roligt att ha en bulle på magen fast man inte är gravid. Den är ju dessutom i vägen och det kan vara svårt att hitta byxor som sitter bra och är bekväma. Jag pratar om mina delade magmuskler, hur mycket jag än tränar så är det svårt att få bukt med den där delningen. Jag har trots 11 barn kunnat träna upp magen ganska bra men efter Livia så var det tuffare. Då krånglade även magen av andra anledningar som gjorde att magen blev uppsvälld. Gluten, endometrios och mensvärk, magen blev som en ballong. Men det är något helt annat, och jag har blivit duktig på att lära mig vad som funkar för min mage och inte. Musklerna däremot är det svårare med, och min ländrygg blir påverkad av det också. Det som har hjälpt mig mycket innan är att vara noga med knipövningar, och försiktigt träna de inre musklerna.

Jag hoppas så mycket att kroppen är stark och att bålen kan återhämta sig igen. När jag fick mitt första barn för nästan 25 år sedan så köpte min mamma ett par höga trosor till mig med som hade ett extra stöd för magen. Lite som en korsett, ja fast ändå inte. Hon sa att det var bra för magen och hade hjälpt henne efter att hon fått barn. Och vet ni, det funkar! Efter det så har jag alltid varit noga med att ha stöd för magen de första 6-8 veckorna efter förlossning. Men efter de senaste förlossningarna har det varit besvärligt för att magen gjort så ont efteråt. Det beror på att livmodern har det tufft att dra ihop sig efter så många graviditeter.

Eftervärkarna är brutala! Ska jag vara helt ärlig så känns det som att man ska föda ett barn till. För varje barn så blir eftervärkarna värre och värre. Gör ondare och ondare. Jag får mediciner direkt när bebisen är ute för att livmodern ska dra ihop sig och för att jag inte ska blöda så mycket då risken för blödning är väldigt stor efter så många barn. Den medicinen gör också att eftervärkarna blir värre.

I slutändan så är det värt det. Jag tar smärtan och har hög smärttröskel. Jag får starka värktabletter de första dygnen och det gör att jag klarar det 🤎

Men till saken nu, jag tänker att jag kanske kan köpa ett par höga tights/träningsbyxor med hög midja som kan ge lite stöd för magen. För jag vill verkligen ha bålstöd i början, det hjälper min mage att dra ihop sig bättre. Och det är tips till er andra gravida också, har hjälpt mig mycket.

Jag har tittat på olika alternativ, klicka >> HÄR! << Vad tror ni om dem? Någon av er som har erfarenhet av ifall de ”håller in” magen lite? Ger stöd för bålen?

Har ni annars några tips så får ni gärna skriva till mig genom att lämna en kommentar. Eller skicka DM till mig på instagram. Vill verkligen köpa med något som jag kan ta på mig efter förlossningen. Så dumt av mig att inte kollat upp det här tidigare, orutinerad som jag är 😂😉

Jag har i alla fall skaffat ett babyskydd nu hahaha! För det hade den här morsan inte gjort heller. Jag har hela tiden sagt att det är lugnt vi hinner. Men nu kan ju bebisen komma vilken dag som helst så det var  väl på tiden. Hoppas babyskyddet kommer nu i veckan. Jag känner ingen panik, men min kära make blir lite stressad på mig.

Idag har vi haft lite sämre väder under eftermiddagen och kvällen. Det blev lite lek i stadsparken. Engla-Freja tog lite bilder på sin lillasyster in action. Och alla de finaste minerna kom fram.

B4388C57-4455-41D6-B8DC-33CCD245BE1F

Busiga barn!

BB3CCD28-5E95-454D-B1FC-BA362D6B791F

Lilla hjärta 🤎

32859523-545D-4E2D-BB6D-3A423C4968C1

Vi har en fin stadspark i Motala, men den saknar sin fontän tycker jag. Så synd att man inte ville lägga pengar på att ha den kvar. Min stad är obeskrivligt vacker, med så många fina ställen. En sommarstad. Man skulle absolut bejaka det vackra i kommunen mera. Nu lägger man ofta allt krut på att göra fint till Vätternrundan sen känns det som man glömmer invånarna som bor i staden. Vi vill ju ha det fint längre än just den cykelveckan. Även om man givetsvis ska polera diamanten lite extra under sådana arrangemang. Men ni förstår säkert hur jag menar. Ge oss som bor här lite mera glädje.

FDFCEA07-98EA-4A0C-B2E4-A2D090DAFD7D
C301F614-F404-4FFC-9028-6C9C534E1018

Blommorna är tjusiga, men Motalacykeln börjar se lite vissen ut 😅 Finns så många roliga kampanjer man skulle kunna dra igång, både för oss lokalt men även för turister.

Har ni någon favoritstad? Sommarstad?

Kram / Madeleine

12

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00