ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Första gången jag träffade mina svärföräldrar!

/

I fredags så firade vi Micke som fyllde 44 år 🤎🎂 Ni som följt oss länge vet att vi har som tradition att sjunga för födelsedagsbarnet på morgonen och det är inget undantag när vi vuxna fyller år.

Micke är barnsligt förtjust i att fylla år, han tycker det är såå roligt. Även fast han alltid säger ni behöver inte fira mig något speciellt och köp nu inte en massa presenter för det är onödigt. Så vet vi att han egentligen vill det 😂

Jag som alltid vaknar först på morgonen tog med mig bebis och smög ut i köket och förberedde Mickes favoritsmörgås. Det ska vara räksmörgås med extra allt! Sen väckte jag barnen och tillsammans så gick vi sen in i sovrummet och sjöng för Micke.

Bilderna får tala sig för självt. Världens gladaste pappa! Han skrattade gott åt födelsedagskortet som Engla-Freja köpte.

Flera av er som känner igen sig på dessa punkter? 😂 För mig personligen så är punkt 2 spot on just nu. Konstant känsla av att vara bakis och jag dricker inte ens en droppe alkohol. Och inte har jag varit ute på galej heller. Den där härliga bebisbubblan kan ibland ge en känsla av att man känner sig bakfull 😅

När jag och Micke blev tillsamman så fyllde Micke 27 år, och första gången jag sov över hemma hos honom så fyllde han faktiskt år dagen efter. Vi hade varit ute den kvällen i Linköping, det var en fredag och eftersom Micke är ifrån Linköping så bodde han också där. Vi skulle upp jobba dagen efter (vi jobbade ihop) så när Micke sa att vi borde sova ganska skapligt så trodde jag att det var för att vi skulle åka till jobbet dagen efter. Men så sa han också ja för mamma och pappa kommer säkert och sjunger för mig imorgonbitti. Jag trodde såklart inte på honom, han skrattade ju när han sa det så jag tänkte att han måste skojat med mig.

Men så vaknade jag dagen efter (ganska tidigt vill jag minnas) av ljudet av en bildörr som stängs igen. Micke bodde i en marklägenhet med sin parkering precis utanför sovrumsfönstret.

Med ett ryck satte jag mig upp i sängen och frågade Micke vad det var som lät? Det visste jag ju eftersom jag tydligt hörde att det var en bildörr. Men jag ville liksom ha bekräftelse på att det var just det. Eller snarare att det helst inte var det. Och då vände sig Micke om i sängen och sa det är ju mamma och pappa som kommer och sjunger för mig. Jag sa ju det innan vi somnade igår!? 😄 Och herregud! Jag flög upp ur sängen och plockade ihop alla mina grejer och sprang in på toaletten. Och där stannade jag lääääänge! 🙈

Jag hörde Mickes föräldrar säga vad länge hon duschar den där tjejen. Och jag vet att jag pratade med mig själv, som jag alltid gör när jag är riktigt nervös. Jag minns också att jag ville strypa Micke. Redan då ville jag det hahaha. Till slut vågade jag i alla fall komma ut från toaletten och i vardagsrummet satt mina blivande svärföräldrar. De hälsade så glatt och frågade om jag ville ha frukost, de hade nämligen tagit med sig frukostmackor. Man vill ju inte säga nej då, för man vill ju absolut inte verka vara oartig på något sätt. Men det var smörgåsar med makrill på. Kunde situation bli ännu värre så blev den det i just det ögonblicket. Jag äter ju inget från havet och har lite fobi för just fisk. Och Micke han bara satt och log i ett hörn i soffan.

Jag tackade så mycket för frågan men sa nejtack till frukosten. Jag äter ju vanligtvis inte frukost så det var ju inte helt och hållet en lögn att jag inte ville ha något. Men gud så himla hungrig jag var just den här morgonen. För en gång skull bakishungrig 😂

Ja och så gick det till när jag träffade Mickes föräldrar för första gången.

Och eftersom jag nu hade träffat föräldrarna på morgonen så tyckte Micke att jag lika gärna kunde vara med på kalaset på kvällen och träffa hans syskon med.

Man kan skratta åt det så här efteråt, men gud vilken ångest jag hade efter. Man kan ju göra intryck på olika sätt och vis, och mina svärföräldrar kommer nog alltid minnas vårt första möte. Tjejen som låste in sig på toaletten.

Nog om det, det var längesedan. Mickes födelsedag blev precis så som han önskat, han fick många fina presenter som han önskat sig.

På lördagen så var det dags för fotboll igen. Bebis andra fotbollsmatch faktiskt, det ska börjas i tid.

Jag har varit så trött sedan lillebror föddes. Det är ju inte så konstigt, man får vara trött efter 9 eller 10 månaders graviditet och så en förlossning. Man blir ju dessutom så påverkad av att inte få sova så mycket. Men det absolut tuffaste för mig personligen är smärtan i magen som jag haft sedan förlossningen. Mina muskler värker, och vid varje ansträngning så gör det så ont.

Som en galen träningsvärk efter ett riktigt tufft pass. Tror det beror på att magen kanske får kämpa extra hårt för att dra ihop sig och läka den här gången. Dessutom så fick jag en mjölkstockning efter ett par dagar och så feber som ofta följer med det. Då barnen även var ordentligt förkylda när vi kom hem från förlossningen så fick vi en släng av det också såklart. En tuff start blev det både för mig och lillebror kan man säga.

Jag tar en dag i taget, låter saker och ting få ta sin tid. Försöker vila så mycket jag bara kan. Lever i mina mysbyxor och gosar med våran lilla kille! För varje dag som går så känner jag mig lite piggare 🤎

Pappa Mickes barnvagn fick rulla på helgernas fotbollsmatcher. ”Bilvagnen” som jag säger. Vi har alltid den här vagnen i bilen, perfekt när man ska någonstans för då vet man att man alltid har en vagn redo. Sen tycker Micke Joolz Geo 3 är superbra. Den är högre, har belysning osv. Jag får visa mera av vagnen i ett eget inlägg. Ja vi har alltså två vagnar.

Honeycomben har fått göra premiär nu, åkpåsen som jag visat tidigare. Den är perfekt den här årstiden, och passar både i vagnen och i babyskyddet med bälte. Ni hittar den HÄR!

Superfin och gosig 🤎

När man är på fotbollsmatch så får man äta bullar, det är sen gammalt. Mathilde tycker det är kalas då ☺️ Hon gillar att följa med på syskonens matcher.

Och här är några bilder från bebis allra första fotbollsmatch. Grabbarna var så stolta när lillebror kom. Charlie och Colin ropade på sina kompisar att komma och titta 🤎

Och här ser ni också hur ”bilvagnen” ser ut med babyskyddet på. 

Idag är det söndag och även den här dagen har handlat om fotboll. Både Adam och Colin har spelat fotbollsmatch och det blev seger för båda grabbarna. Nu är det bara två matcher kvar i serien så då kanske det blir lite lugnare för oss. Vet att tvillingarna har en fotbollscup i oktober. Och så skulle jag vilja se Olivers sista hemmamatch i Norrköping innan hans säsong är slut med.

Kommer sakna sommaren och alla matcher, för det är så himla roligt att få följa barnen. Samtidigt ska jag erkänna att det ska bli lite skönt att få lite ledigt från det också.

Jag längtar efter hösten, långa promenader, alla vackra färger, tända ljus och få krypa upp i soffan med en filt och varm choklad 🍂☕️🕯

Kram / Madeleine

11

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00