ANNONS
Integritet på Tailsweep

DIY – gör din egna rustika lampa! Enkelt och supersnyggt!

/

Jag har länge velat ha nya lampor till vardagsrummet. Sedan tidigare har jag lampor med rustik keramikfot från Zara, och de är verkligen superfina men också ganska dyra.

Men så såg jag någon på Instagram som gjorde om en vas och blev inspirerad och tänkte att jag skulle testa att göra om en lampfot.

Nu hade jag inte några lampor hemma som jag kunde testa på, så jag köpte två billiga på Rusta. Spackel och ett litet sandpapper hade jag hemma, likaså färg som jag ”duttade” på lampan.

Så här blev resultatet 🤎

Både enkelt och roligt! Jag började med att lägga på ett lager med spackel på lampfoten, sedan ”duttade” jag med en svamp på lampan för att få ett annat utseende på spacklet. Man kan hålla på i evigheter, lägga lager på lager och forma lite hur som helst och använda sandpapper på, allt beroende på hur man vill att ens lampa ska se ut. När lampan sen har torkat så kan man måla/”dutta” med vilken färg man vill. Jag använde mina acrylfärger som jag hade hemma.

Lamporna blev precis så som jag önskade. Och passar in perfekt med övriga inredningen.

Hoppas ni också blir inspirerade. Ni kanske har någon lampa hemma som behöver få en makeover. Annars kan jag tipsa om att titta efter billiga lampor på secondhand.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.


Jag gjorde en liten reel som man kan titta på. Där visar jag exakt hur vi gick till väga när vi skapade dessa fina lampor.

Hoppas ni får en fin dag 🤎

Kram / Madeleine

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00