Välkommen september!

Välkommen september (min favoritmånad) 🤎🍂🕯️ Vi har gjort höstfint på verandan och nu ser jag framemot vackra färger, stickade tröjor och tända ljus!

Visst är det mysigt när det blir kallt i luften, jag längtar lite efter riktig höst nu. Jo jag vet att man förutspår sommarvärme och jag tror vi kommer få användning för kortbyxorna och klänningarna ett tag till. Aldrig är man nöjd över det där vädret hörni.

Hur som helst så kunde jag inte hålla mig ifrån att göra lite höstfint i alla fall.

När vi närmar oss oktober så tänker jag mig lite pumpor här på trappan också. Kanske en fin ljusslinga och några flera filtar att värma sig under när vi sitter här ute.

Röd alunrot i mina blomlådor blev inte alls dumt, det blev vackert ihop med murgröna och bollkryss. Jag planerar att plantera ut alunrot i en rabatt senare.

Mitt finaste cafebord från Adolfsnäs i Vadstena. Så kär i det här bordet och stolarna. Nästa år ska vi investera i ett gediget träbord till trädgården också. Har redan så mycket jag vill hinna göra 2024, att ha en trädgård är som att ha ett livslångt projekt. Det finns alltid saker man vill göra.

Jag ska börja med vårt Thanksgiving tree nästa vecka🌲Inspirerade av våran familj i usa. Syftet med hela firandet är att visa sin tacksamhet gentemot nära och kära, träffas och äta god mat ihop. Vi tycker det är en fin tradition som vi gärna tar efter 🤎

Thanksgiving tree eller ett tacksamhetsträd, är en rolig och festlig dekoration för Thanksgiving-helgen och barnen tycker det ska bli jätteroligt!

Men eftersom det inte finns så mycket färdiga dekorationer för den här högtiden i Sverige (förståeligt) så måste vi göra allt detta själva. Men det blir en spännande utmaning.

Jag ska försöka visa allt steg för steg ifall någon annan blir inspirerad att ta efter den här fina traditionen.

Kram / Madeleine

1
63

Inlägget innehåller annonslänkar

Vill ni också ge er själva det där lilla extra ibland?

När jag unnar mig så använder jag alltid bra skönhetsprodukter, det är för mig lyx. Härliga krämer till ansiktet, bra rengöringsmedel, ansiktsmask, förföriska dofter, nagellack och fantastiska produkter till håret!

Jag har inte en massa produkter, men jag har de bästa enligt mig. Bobbys produkter har jag använt i flera år nu och jag vet att de är snälla, giftfria och bra.

Med min kod: MADDE får ni därför 20% rabatt på alla produkter🤎

Torrschampot kan jag inte leva utan. Stylar jag mitt hår så använder jag alltid det. Det ger volym utan att man behöver känna att håret känns tungt. Strukturen blir perfekt! Sen är det såklart bra om man vill fräscha upp håret.

Bobbys Detox schampo & balsam är den perfekta kombon för dig som vill ha en frisk hårbotten och välmående längder.
Detox-schampot med skalpskrubb som kombinerar effektiviteten av ett skonsamt detox-schampo, för att verkligen rengöra och rensa hår och hårbotten från diverse beläggningar, och detox-balsamet som kompletterar med att återfukta, mjukgöra och vårda håret på djupet. Den återställer balansen helt enkelt!

Den här kan jag verkligen rekommendera er alla som vill ge håret en nystart! Skippa alla dumma produkter som innehåller gifter och börja om från början. Ni kommer märka stor skillnad 💆🏼‍♀️ Klicka HÄR!

Efter det är min personliga favorit den nya serien Hydrate & MoistureSchampo och Balsam!
Hydrate-serien återfuktar håret på djupet och lämnar en silkeslen känsla efter sig. Och doften är den godaste av dem alla! Så fräsch 👌🏼

Vill ni också ge er själva det där lilla extra ibland så kan jag verkligen rekommendera Bobbys produkter 🤎

Kram / Madeleine

0
42

Vi tuffar på med diverse olika utmaningar kan man säga… 

Nej men då kan vi bocka av höstens första vabb. Inte alls så otippat kanske, men tråkigt! Ännu tråkigare är det jag förutspådde, Livias ITP har blivit sämre. Trombocyterna har blivit färre, och denna gången har även leukocyterna spökat med höga resultat. Troligtvis för att kroppen jobbar för att mota bort en förkylning. Mitt hjärta går sönder. Jag tycker det är så förbannat jobbigt och jag kommer aldrig vänja mig vid det här.

Kan inte allt ont bara försvinna någon gång!? Älskade lilla barn 🤎

Livia är min hjälte, hon har blivit så duktig vid provtagningarna. Hoppar upp på stolen och slänger fram armen som om det inte bekommer henne. Sist tyckte hon till och med det var lite roligt, för vi lämnade blodprover ihop jag och Livia.

Jag har haft ont i magen och i ryggen ett tag och det har inte gett med sig. Har lagt om kosten för jag trodde det var gallan som bråkade, men det har inte alls blivit bättre. Däremot har jag gått ner 13 kilo, ja ofrivilligt. På fem veckor. Inte alls likt mig att rasa så i vikt utan någon direkt ansträngning, jag har ju inte ens tränat mer än några promenader. I och för sig har jag lagt om kosten sedan jag började få ont och det har kanske gjort sitt, men ändå känns det lite skumt.

Jag har blivit remitterad till röntgen och ska göra ett ultraljud på magen i slutet av september. De vill kolla närmare på gallan och levern. Usch jag är så förbannat trött på alla ”sjukdomar”. Känns som det ena avlöser det andra. Och jag ogillar verkligen att gå till läkaren, det ger mig ångest och oro. Väntar verkligen in i det sista innan jag söker hjälp. Nu kändes det tvunget, både för min egna skull och för min omgivnings skull. Jobbigt att gå omkring med smärta, dessutom smärta som man inte vet vart den kommer ifrån. Hade varit enklare om jag hade stukat foten eller nått.Men jag försöker intala mig själv att det måste bli bättre. Har fick svar på proverna att mitt TSH var lite lätt pressat men att T4 var normalt. Så ingen omkontroll krävdes. Detta säger ju inte mig någonting. Tycker ändå att det är skumt att jag gått ner så mycket i vikt på så kort tid. Kan ju också bero på att det varit så mycket runtomkring mig ett tag. Det kan ju vara så ”lätt” att det beror på det?  Hur som, vi tuffar på med diverse olika utmaningar kan man säga.

Jag har lite roliga saker att se framemot i höst, bland annat lite miljöombyte och möten med nya människor och det tror jag kommer att bli väldigt givande och roligt. När det kommer till jobb som detta handlar om så vet alla som känner mig att jag ger 110% och det längtar jag ärligt talat efter. Jag älskar ju också att jobba med människor trots att jag faktiskt mestadels arbetar själv så jag är så pepp på detta.

Vi har hängt mycket i trägården, plockar av så mycket dahlior vi bara kan innan mjöldaggen kommer. Tycker den här sommaren med så m mycket regn påverkat blommorna mycket. Inte bara till det sämre såklart för vatten är alltid bra. Men på något sätt så har det fuktiga vädret påverkat bladen mycket.

För att inte tala om lössen som invaderade rosorna och luktärtorna denna sommar. Fy sjutton så tråkigt. Men så blir det vissa säsonger. Nya tag till nästa år.

Livia skrattade åt att hon tyckte mamma skulle ha i blomma i baken🤭 Om ni bara visste hur busig den här lilla damen är.

Löjligt nöjd över våran portal som Micke byggde förra året. Lykkefund har börjar växa till sig ordentligt. Nästa år tror jag minsann att de vita rosorna kommer fylla hela portalen.

Koko Loko rosen har också vuxit till sig och är nog den enda rosen i år som klarat sig från angrepp.

Visst är den vacker!? 

Bjuder på ännu en ”bakbild” 😉 Mer rumpor åt folket! 

Skämt åsido, jag hoppas ni har det bra och var rädda om er 🤎

Kram / Madeleine

0
72